Middendorp Groente & FruitPaddestoelen

Cantharellen, bij ons bijna altijd verkrijgbaar, de biefstuk onder de paddestoelen.
Pied du muton is een licht crémekleurige paddenstoel met een hoedvormig kopstuk die ook wel de gele stekelzwam of schapenpoot wordt genoemd. De smaak is romig en milder dan de smaak van cantharellen.
Shi-take paddestoel heeft sappig vruchtvlees en een bijzondere kruidige , nootachtige smaak. Geschikt om te roerbakken, stoven of grillen.
De oesterzwam heeft een zachte en bijna romige smaak. Smaakt heerlijk in soepen , sauzen en salades. Gebakken is hij bij een mals kip-of kalfsvlees of een fijne vissoort ook erg lekker.
De kingoester ook wel de koningsoesterzwam genoemd heeft een bruine hoed en een dikke lange steel . De smaak is licht pittig. Hij heeft een geur die doet denken aan amandelen en een schelpachtige smaak.
Een portobello is een uit de kluit gewassen kastanjechampignon . Door zijn afmeting is hij zeer geschikt om te vullen. Vul hem bijvoorbeeld met ei , bonen, of noten. Lekker wanneer je geen vlees wilt eten. Lekker om te bakken of te grillen.
Beukenzwammen , wit en bruin. De textuur van de zwam is stevig en de smaak is nootachtig en doet denken aan een champignon. De witte is lichter van smaak dan de bruine. Rauw zijn ze niet lekker , dat smaakt bitter.